Yönetilemez Ethernet Switch Seçiminde 4 Önemli Kriter

Herhangi bir ağın temelini Ethernet switchlerin oluşturduğunu söyleyebiliriz. Ethernet anahtarları cihazları birbirine bağlamak için ekstra porta ihtiyaç duyulduğu durumlarda kullanılıyor.
 
Endüstriyel uygulamalar düşünüldüğünde, doğru cihaz seçimi daha da kritik hale geliyor. Endüstriyel switchler, cihazların zorlu hava ve çevre koşullarında birbirine bağlanması için tasarlanıyor. Bu cihazların operasyonlar sırasında güvenilir bir ağ ortamı sağlamaları gerekiyor.
 
Kullanıcılar genellikle ethernet ağlarında kullanmaları gereken portların hızı, sayısı ve türü hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Bu nedenle, bu yazıda bu faktörleri gözden geçirmiyoruz, gözden kaçabildiğini düşündüğümüz madddeleri inceliyoruz. 

1- Güvenilirlik

Güvenilir bağlantıların kurulması, sağlam bir endüstriyel ağ oluşturmanın temeli olarak görülüyor. Bu durum da endüstriyel cihazların fiyatlarının yüksek olmasını anlaşılır kılıyor. Endüstriyel Ethernet anahtarları tesisinizde yıllarca kalıyor ve hassas ekipmanlarınız bu cihazlara bağlı kalıyor. Dolayısıyla bu donanımların güvenilirliği, toplam sahip olma maliyetini doğrudan etkiliyor. Yönetilemez Ethernet switch seçiminde toplam sahip olma maliyetini en aza indirmenizi sağlayacak ve Ethernet ağınıza değer katacak önemli 4 kriter ise şöyledir:
 
Arızalar Arasındaki Ortalama Süre (MTBF): MTBF istatistiksel bir değer ve genellikle saat veya yıl cinsinden ifade ediliyor. Cihazın güvenilirliği için önemli bir gösterge görevini görüyor. Endüstriyel sahalarda ekipman arızasının neden olduğu duruş süresinin maliyeti yüksek olabiliyor. Genellikle, endüstriyel sınıf ürünlerin normal ürünlerden daha yüksek MTBF’ye sahip oldukları biliniyor ve bu cihazlar uzun yıllar boyunca sorunsuz çalışabiliyor. Arızalar arasındaki ortalama süreyi düşük tutmak için yüksek MTBF’ye sahip markalara ait Ethernet switchlerin kullanılması öneriliyor. 
 
Güç kaynağı: Geniş giriş voltaj aralığına sahip switchler, çeşitli kaynaklardan gelen gücü kabul edebiliyor, cihazların farklı ortamlarda kullanılabilmesini sağlıyor ve stok maliyetini azaltıyor. Ayrıca, bu cihazlar güç dalgalanmaları veya düşüşler esnasında da çalışmaya devam edebiliyor. Bu durumda da ağın çalışma süresini ve güvenilirliğini artırıyor.
 
Ağınızın çalışma süresi sizin için öncelikliyse, yedekli güç kaynaklarına sahip switch’leri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Yedek güç kaynağı, switchi iki güç kaynağına bağlayabilmenizi sağlayarak güç kaynaklarından biri çöktüğünde, diğerinin cihaza güç sağlamaya devam etmesini sağlıyor.
 
Garanti: Garanti, cihazın kalitesine dair bir güvence sunuyor. Ayrıca herhangi bir ünitede arıza meydana geldiğinde kullanıcıya sorunun çözüleceğine dair bir iç rahatlığı da sağlıyor. Bir firmadan switch satın almadan önce cihaza ait garanti hüküm ve koşullarını incelemeniz gerekiyor. Cihazın arızalanması durumunda yeterli teknik desteği alabileceğinizden emin olmanız gerekiyor.
 
Teslim süresi: Cihazların teslim süresi önemli bir faktör olarak görülüyor. Teslim süreleri bazı durumlarda kolayca ihmal edilebiliyor. Zaman kısıtı olan projelerde gecikmeler maliyetli olabiliyor ve projeden sorumlu olan kişinin itibarına zarar verebiliyor. Proje teslim tarihlerinde bir gecikme yaşamamanız adına yönetilemez Ethernet switch seçimi aşamasında, satın almadan önce teslim süresini dikkatlice değerlendirip, güvenilir bir satıcı seçmeniz öneriliyor. 
Yönetilemez Ethernet Switch Seçiminde 4 Önemli Kriter
+90 232 469 60 66