Ethernet Switch Nedir?

Ethernet Switch Nedir?
 
Ethernet switch, ağ oluşturmanın ve internetin temelini oluşturan bir tür ağ donanımıdır. Ethernet anahtarları, bilgisayarlar, Wi-Fi erişim noktaları, PoE aydınlatmaları, IoT cihazları ve sunucular gibi kablolu cihazları bir Ethernet LAN'a bağlar, böylece birbirleriyle ve internetle iletişim kurabilirler. Ethernet switchler temelde yönetilebilir ve yönetilemez olarak 2 çeşide ayrılır. Fakat veri hızları dikkate alındığında 10/100 Mbps hıza sahip fast ethernet switch, 10/100/1000 Mbps hıza sahip gigabit switch ve fiber ethernet switch olarak sınıflandırabiliriz.
 
Yönetilebilir Ethernet Switch Nedir?
 
Yönetilebilir switch, birbirine bağlı ağ içerisinde bulunana farklı bilgisayar veya cihazlarının aralarında iletişim kurmasını sağlayan, aynı zamanda yöneticilerin Yerel Alan Ağını (LAN) trafiğini izlemesine, kontrol etmesine, önceliklendirme gibi işlemleri yapmasına olanak sağlayan ethernet switch türüdür.
 
Yönetilemez Ethernet Switch Nedir?
 
Standart bir yapıda bulunan Yönetilemez ethernet switch, tak çalıştır özelliğine sahiptir ve herhangi bir değişiklik veya düzenlenmeye olanak sağlamaz. Bir ağda bulunan bilgisayar veya cihazların arasındaki iletişimi yönetir.
 

Vatkon ethernet switchleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir veya ürünlerimiz bölümünden inceleyebilirsiniz.
Ethernet Switch Nedir?Ethernet Switch Nedir?
+90 232 469 60 66